Orzeczenia i interpretacje art. 16k ustawa o CIT
Dokumenty powołujące ten przepis albo jego części.
- Interpretacja indywidualna z 17 grudnia 2009 r., IPPB5/423-588/09-2/MBCIT - w zakresie zastosowania prawa podatkowego przez podatkową grupę kapitałową
- Interpretacja indywidualna z 17 grudnia 2009 r., IPPB5/423-592/09-2/MBCzy Podatkowa Grupa Kapitałowa - jako podatnik CIT - będzie uprawniona do wyboru, w pierwszym roku podatkowym swojej działalności, kwartalnego systemu wpłaty zaliczek na podatek CIT?
- Interpretacja indywidualna z 4 grudnia 2009 r., ITPB3/423-505b/09/AWW jaki sposób Fundacja powinna ustalić wartość początkową środka trwałego i wysokość odpisów amortyzacyjnych w przypadku, gdy środek trwały wykorzystywany jest zarówno w działalności naukowej, tj. preferowanej podatkowo, jak również w działalności innej niż naukowa, w tym działalności gospodarczej?
- Wyrok WSA w Lublinie z 14 października 2009 r., I SA/Lu 337/09
- Interpretacja indywidualna z 15 lipca 2009 r., IPPB3/423-287/09-2/JG1. Jak w przedmiotowym stanie faktycznym należy ustalić wartość dochodu do opodatkowania związanego z otrzymaniem przez Spółkę majątku likwidowanej ZSK? 2. Czy w przedmiotowym stanie faktycznym wartość składników majątkowych w tym wartość początkową środków trwałych oraz wartości niematerialnych i p
- Interpretacja indywidualna z 13 lipca 2009 r., IPPB3/423-203/09-4/JGCzy obniżenie lub późniejsze podwyższenie stawek amortyzacyjnych zgodnie z art. 16i ust. 5 UPDOP powinno być dokonane najpóźniej w momencie dokonania pierwszego odpisu amortyzacyjnego w roku podatkowym odpowiednio za pierwszy miesiąc (tj. do 20 dnia następnego miesiąca - w przypadku odpisów miesięcz
- Interpretacja indywidualna z 4 czerwca 2009 r., IPPB5/423-128/09-2/AJ1. Czy prawidłowe jest stanowisko, zgodnie z którym wydatki poniesione na wykonanie prac adaptacyjnych w wynajmowanym lokalu, w opisanych powyżej sytuacjach nr 1, 2, 3, 4 oraz 5, nie powinny być uznane za koszty uzyskania przychodów w momencie ich poniesienia, lecz powinny być rozpoznawane w formie
- Interpretacja indywidualna z 17 lutego 2009 r., ILPB3/423-773/08-02/EKCzy Spółka nie może skorzystać z jednorazowego odpisu amortyzacyjnego w 2008 r., skoro powstała w wyniku przekształcenia jednostki budżetowej w Spółkę z o.o. oraz jako mały podatnik?