Orzeczenia i interpretacje art. 16m ustawa o CIT
Dokumenty powołujące ten przepis albo jego części.
- Wyrok WSA w Warszawie z 17 września 2008 r., III SA/Wa 2152/07
- Interpretacja indywidualna z 1 sierpnia 2008 r., IP-PB3-423-702/08-4/MBCzy w przypadku zakupu przez Spółkę wymienionego wyżej zorganizowanego zespołu składników majątkowych transakcja ta powinna być zakwalifikowana dla celów podatkowych jako nabycie zorganizowanej części przedsiębiorstwa, czy też powinna ona zostać potraktowana w inny sposób? Jak powinna zostać potrakt
- Interpretacja indywidualna z 30 czerwca 2008 r., IP-PB3-423-177/08-4/MBCIT - rozliczenie podatku
- Interpretacja indywidualna z 26 maja 2008 r., IP-PB3-423-168/08-2/GJCzy wpływy z opłat abonamentu X w części przeznaczonej na zakup środków trwałych stanowią dotację, zwolnioną z podatku dochodowego od osób prawnych na podstawie art. 17 ust. 1 pkt 21 ustawy?
- Interpretacja indywidualna z 25 marca 2008 r., IP-PB3-423-62/08-2/MSW zakresie oprogramowania specjalistycznego zakupionego wraz z licencją , którego okres użytkowania przewidziany jest na dłużej niż 12 miesięcy to należy stwierdzić, że jest to wartość niematerialna i prawna, która podlega amortyzacji.
- Wyrok NSA z 20 marca 2008 r., II FSK 58/07
- Interpretacja indywidualna z 1 lutego 2008 r., IP-PB3-423-426/07-4/KBCzy za wydatki inwestycyjne kwalifikujące się do objęcia pomocą publiczną i objęte zwolnieniem z podatku dochodowego należy uznać wszystkie wydatki inwestycyjne, pomniejszone o naliczony podatek od towarów i usług oraz podatek akcyzowy, poniesione od dnia uzyskania zezwolenia? Czy określenie „ponies
- Interpretacja indywidualna z 28 stycznia 2008 r., IP-PB3-423-396/07-2/JGW opisanym stanie faktycznym nie znajduje zastosowania art. 16g ust. 13 ustawy o podatku dochodowym od osób prawnych, a wszystkie wymienione we wniosku wydatki mają jedynie charakter remontowo-adaptacyjny i nie powodują wzrostu wartości użytkowej w stosunku do dnia przyjęcia środków trwałych do użyt
- Interpretacja indywidualna z 28 stycznia 2008 r., IP-PB3-423-398/07-2/JGCzy wydatki na przedstawione we wniosku prace remontowo-adaptacyjne lokalu użytkowego są kosztem uzyskania przychodu u wnioskodawcy?
- Wyrok WSA w Olsztynie z 23 stycznia 2008 r., I SA/Ol 646/07
- Wyrok WSA w Olsztynie z 23 stycznia 2008 r., I SA/Ol 583/07
- Wyrok WSA w Olsztynie z 23 stycznia 2008 r., I SA/Ol 584/07
- Interpretacja indywidualna z 18 stycznia 2008 r., IP-PB3-423-3/08-5/JGCzy Spółka może zaliczyć co swoich kosztów uzyskania przychodu część wydatków, którymi obciąży ją centrala, a które będą stanowiły refakturę części kosztu dotyczącego polskiej spółki z faktury dostawcy, który obciążył całkowitym kosztem usług zrealizowanych dla wszystkich spółek grupy – centralę kor
- Interpretacja indywidualna z 16 stycznia 2008 r., IP-PB3-423-363/07-2/KUKMCzy po zarejestrowaniu podwyższenia kapitału zakładowego Spółki w Krajowym Rejestrze Sądowym dokonanego w przedstawionej w stanie faktycznym formie, należało przyjąć podwyższoną wartość kapitału, jako podstawę do wyliczenia proporcji odsetek od pozostałej pożyczki, które na podstawie art. 15 w związ