Orzeczenia i interpretacje art. 9b ustawa o CIT
Dokumenty powołujące ten przepis albo jego części.
- Interpretacja indywidualna z 6 grudnia 2007 r., ITPB3/423-109/07/MTCzy zgodnie z przepisem art. 9b ust. 2 ustawy o podatku dochodowym od osób prawnych, dodatnie i ujemne różnice kursowe, wynikające z dokonywanej dla celów podatkowych wyceny zaliczki wyrażonej w walucie obcej, można zaliczyć odpowiednio do przychodów i kosztów podatkowych?
- Interpretacja indywidualna z 4 grudnia 2007 r., ILPB3/423-83/07-2/HS1. Czy w przypadku ustalania różnic kursowych na podstawie przepisów o rachunkowości od początku kolejnego roku (2008), bilansowe różnice kursowe naliczone na ostatni dzień poprzedniego roku podatkowego (czyli na 31.12.2007 r.) stanowią przychody lub koszty uzyskania przychodów roku kolejnego? 2. Cz
- Interpretacja indywidualna z 5 października 2007 r., IP-PB3-423-7/07-2/MSMetoda ustalania różnic kursowych na podstawie ksiąg rachunkowych w świetle ustawy o podatku dochodowym od osób prawnych
- Interpretacja indywidualna z 5 października 2007 r., IP-PB3-423-10/07-2/MSNa podstawie art. 9b ust.1 pkt 2 ustawy z dnia 15.02.1992 r. o podatku dochodowym od osób prawnych Wnioskodawca może ustalać różnice kursowe na podstawie przepisów o rachunkowości, pod warunkiem że w okresie, nie krótszym niż trzy lata podatkowe, sporządzone przez niego sprawozdania finansowe będą b